Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Snel kiezen

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Sardinië

Sardinië (in het Italiaans: Sardegna) is een eigenzinnig eiland in de Middellandse Zee. Het wordt vaak in een adem genoemd met Sicilië, maar is daar niet mee te vergelijken. Met het vasteland van Italië trouwens ook niet. De in zichzelf gekeerde Sardijnse wijnbouw lijkt het aanwezige potentieel maar voor een deel te benutten, al zijn er producenten die de lat gelukkig wel hoog durven te leggen. De aanplant is bepaald door vroegere Spaanse overheersers, met carignano en cannonau als belangrijkste blauwe rassen. Bij wit is vermentino de voornaamste druif. Vermentino en Cannonau vallen allebei onder de algemene DOC Sardegna voor het hele eiland.

Bekijk hieronder ons assortiment wijnen uit Sardinië.


2

Gabbas Cannonau di Sardegna Dule 2015

Wijn uit Italië - Sardinië

Helderrood van geur, aromatisch van geur met kruiden, rijp rood fruit en een lichte toets van specerijen en eikenhout. De smaak zet soepel en rond in en ontwikkelt zich geurig en met een evenwichtige, zachte afdronk. Heerlijk bij verfijnde vleesschotels of kruidige worstjes.

3

Gabbas Vermentino di Sardegna Manzanile 2020

Wijn uit Italië - Sardinië

Zachtdroge witte wijn uit Italië met kruidige, bloemige nuances en de geur van rijp fruit. De smaak is vol, evenwichtig en rond. Heerlijk bij zowel voorgerechten als ovenschotels met vis.


Wijn uit Sardinië kopen in Den Haag en Wassenaar

Onze wijnspeciaalzaken in Den Haag en Wassenaar hebben een selectie aan wijnen uit Sardinië in het assortiment. HIer vind je de wijnen van Giuseppe Gabbas - een van de wegbereiders voor moderne Sardijnse wijnen. Gabbas heeft aan de oostzijde van het eiland ongeveer twintig hectare wijngaard in bezit, voornamelijk aangeplant met de typisch Sardijnse druiven, maar ook met internationale druivenrassen zoals cabernet sauvignon. In het warme, mediterrane klimaat maakt hij enkele van de fraaiste wijnen die Sardinië te bieden heeft.

Even geduld a.u.b.