Snel kiezen
Zoek op smaakprofiel
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op dranksoort
Zoek op land

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Sake

Sake is de bekende Japanse rijstwijn en wordt (net als bier) gebrouwen. Hiervoor wordt niet alleen rijst gebruikt, maar ook water, koji (een soort schimmel) en gist. Omdat maar liefst 80 procent van sake uit water bestaat, is het type water ontzettend belangrijk voor de uiteindelijke smaak. Denk hierbij aan de bron waar het water vandaan komt (een rivier, meer of gefilterd kraanwater), de regio en of het water ‘hard’ of ‘zacht’ is (sake van hard water is droger en van zacht water zoeter).

De meeste (kwalitteits)saké serveer je koud, tussen de 7 en 10 graden. Gebruik hiervoor wijnglazen en houd in gedachte dat hoe sterker de smaak, des te groter het glas moet zijn. Hierdoor kan de sake ademen en komt de smaak alleen maar beter tot zijn recht. De Japanners hebben een gezegde: “Sake doesn’t fight with food”. Hiermee wordt bedoeld dat saké vaker wel dan niet bij gerechten en ingrediënten past.

Doordat de smaak van sake sterk in umami is, gaat het goed samen met zowel vlees als gegrilde vis, sushi, groenten en kruiden. Ook is het ontzettend veelzijdig, waardoor het goed past bij de vaak verschillende smaken op één bord. Om de juiste sake bij een gerecht te vinden is het belangrijk om de verschillende smaken te snappen. Zo kan een sake net als ‘gewone wijn’ zoet, droog, bitter en zuur smaken, maar ook umami. Probeer bij het combineren in gedachten te houden dat sake perfect is om smaken in gerechten te versterken, maar ook te verminderen. Kijk dus naar overheersende smaken die best mogen worden geremd, maar ook naar die componenten waar je meer van wil proeven.


1

Dassai 45 Junmai Daiginjo

De ‘45’ in de naam ‘Dassai 45’ staat voor de polijstverhouding van de rijstkorrel; met andere woorden, slechts 45% van de rijstkorrel blijft achter na het polijstproces, wat resulteert in een delicate en verfijnde sake met een zuivere smaak.

Flesinhoud: 300 ml

2

Gekkeikan Nouvelle Junmai Ginjo 720ML

Tijd om een beetje retro te gaan met Gekkeikan's premium junmai ginjo sake! Deze kwaliteit Junmai saké (gemaakt zonder toevoeging van alcohol van een brouwer) heeft een uitgesproken bloemig en fruitig aroma en een verfrissende afdronk.

3

Kozaemon Yuzu Saké

Heerlijke junmai yuzu sake van Kozaemon. Vol citrusfruit met mooie zuren en licht bitters. Ideale combi van een mooie Junmai saké met de frisheid van de Yuzuvrucht.

Flesinhoud: 500 ml

22,50

Vanaf 12 flessen 20,65 per fles

4

Choryo sawasawa junmai sparkling

Een grof gefilterde junmai nigori sparkling saké. De fijne mouse is verkregen door tweede vergisting op fles. Meloen, grapefruit, en veel tropisch fruit, verder mooie lichte aroma's van de rijst.

Flesinhoud: 250 ml

5

Ippongi Ginkobai 'Hannya' Umeshu 150ML

Umeshu is een Japanse pruimenlikeur en Ippongi maakt een aantal van de beste. Hier hebben ze het gecombineerd met chilipeper voor een intrigerende zoete, zijdezachte drank die je een hete trap na geeft.

6

Kikusui Junmai Ginjo 300ML

Dit is een lichte en fijne droge premium sake met de geur van verse meloen en banaan, gevolgd door een medium body met verfrissende mandarijnachtige boventonen. Door precies de juiste  body en het fijne droge karakter krijgt elk gerecht een boost.

7

Kikumasamune Ginpack Saké 900ML

Elegante stijl Futsu-Shu saké. Aroma's van rode appelhuid en zachte textuur als romige yoghurt. Een vleugje grapefruit, schil van meloen en witte peper. Lichte rond en helder met een lange afdronk.

8

Shichiken Junmai Sparkling 360ML

Elegante droge sparkling saké. Deze sake is licht troebel, met een fijn depot van rijst, en laag alcoholpercentage van 11%. De bubbel is fijn, en verkregen door tweede fermentatie op fles.

9

Enter Sake Silver Junmai Ginjo 720ml

ENTER.Sake is een boutique sake-collectie samengesteld door de volledig opgeleide sake-sommelier Richie Hawtin. Richie heeft de wereld van sake twintig jaar lang verkend tijdens zijn vele reizen naar Japan als een van 's werelds toonaangevende artiesten op het gebied van elektronische muziek.

10

Kiku-Masamune - Junmai Taru Sake (720ml)

Deze Taruzake Junmai is gemaakt in een droge Junmai-stijl waarbij er veel van de rijstkorrel gebruikt wordt. Het resultaat is een hartige stijl die gerijpt is op cederhouten vaten. Na de rijping op cederhout wordt de saké gebotteld in een bolvormige fles, een tokkuri genaamd.

11

Ippongi Umeshu Ginkobai Okuechizen

Een rijke, soepele en uigebalanceerde umeshu met fijne eetlustopwekkende zuren. Deze umeshu heeft een romige structuur en tonen van groene appel, japanse pruim en wat citrus. Perfect als aperitief of bij gerechten met teriyaki of gegrilde vis.

12

Kozaemon Junmai Ginjo Bizen Omachi Namazake 720ML

Gelimiteerde 'nama' saké van Kozaemon. Saké ondergaat normaal gesproken twee keer een pasteurisatie maar er is ook saké die één of helemaal geen pastuerisatie ondergaat. Als er geen pasteuriatie heeft plaatsgevonden spreken we van een nama saké.

Even geduld a.u.b.