Snel kiezen
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op dranksoort
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Sake
De beroemde rijstwijn uit Japan

Sake (of saké) is een traditionele alcoholische drank uit Japan. Hoewel het ook wel rijstwijn wordt genoemd, heeft het in bereidingswijze meer gemeen met bier. Sake wordt nameljik ook gebrouwen. Hiervoor wordt niet alleen rijst gebruikt, maar ook water, koji (een soort schimmel) en gist. Verspreid over heel Japan zijn sakebrouwerijen te vinden en een groeiend aanbod wordt geëxporteerd. Kwaliteitsmerken als Dassai en ook Kozaemon zijn inmiddels wereldwijd bekend.

Kwaliteitssake in veel verschillende stijlen

De meeste mensen kennen sake wellicht als warme drank die bij een Japans restaurant wordt geserveerd. Het sake-aanbod is echter veel breder en gevarieerder. Dat is te zien aan de vele classificaties die je op sakeflessen kunt tegenkomen: Ginjo, Daiginjo, Junmai Ginjo, Junmai Daiginjo, Honjozo Nigori, et cetera. Binnen die classificaties vind je bovendien een veelheid aan stijlverschillen. Wist je bijvoorbeeld dat er ook heerlijke sparkling sake gemaakt wordt? Kortom: genoeg om te ontdekken!

De meeste (kwalitteits)sake serveer je het beste koud, tussen de 7 en 10 graden, of op kamertemperatuur. Gebruik hiervoor wijnglazen en houd in gedachte dat hoe sterker de smaak, des te groter het glas moet zijn. Hierdoor kan de sake ademen en komt de smaak alleen maar beter tot zijn recht.

Sake combineert geweldig met eten

De Japanners hebben een gezegde: “Sake doesn’t fight with food”. Hiermee wordt bedoeld dat sake vaker wel dan niet bij gerechten en ingrediënten past. Doordat de smaak van sake sterk in umami is, gaat het goed samen met zowel vlees als gegrilde vis, sushi, groenten en kruiden. Ook is het ontzettend veelzijdig, waardoor het goed past bij de vaak verschillende smaken op één bord. Om de juiste sake bij een gerecht te vinden is het belangrijk om de verschillende smaken te snappen. Zo kan een sake net als ‘gewone wijn’ zoet, droog, bitter en zuur smaken, maar ook umami. Probeer bij het combineren in gedachten te houden dat sake perfect is om smaken in gerechten te versterken, maar ook te verminderen. Kijk dus naar overheersende smaken die best mogen worden geremd, maar ook naar die componenten waar je meer van wil proeven.

1

Kozaemon Junmai Ginjo Bizen Omachi Namazake 720ML

Gelimiteerde 'nama' saké van Kozaemon. Saké ondergaat normaal gesproken twee keer een pasteurisatie maar er is ook saké die één of helemaal geen pastuerisatie ondergaat. Als er geen pasteuriatie heeft plaatsgevonden spreken we van een nama saké.

Luuk van Amerongen

Zeer gelimiteerde nama saké van Kozaemon

"Mooie verse saké met enorm veel lengte, rijp fruit als meloen en ananas en fijne zuren..." Lees meer

48,00 per fles

2

Dassai 45 Junmai Daiginjo Saké 300ML

Asahi Shuzo, de maker van Dassai saké, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".

Flesinhoud: 300 ml

Luuk van Amerongen

Elegante, fruitige Junmai Daiginjo Saké van top brouwerij Dassai

"De wereld van Saké is net zo mooi en eindeloos groot als de wijnwereld. Wie kennis wil maken met de wondere wereld van kwaliteit-saké moet zeker dit eens proberen. Dassai maakt enkel sakes van de hoogste kwaliteit waarbij de rijstkorrel voor minimaal 50% is weggepolijst..." Lees meer

3

Dassai 45 Junmai Daiginjo Saké 720ML

Asahi Shuzo, de maker van Dassai, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".

Flesinhoud: 720 ml

Luuk van Amerongen

Elegante, fruitige Junmai Daiginjo Saké van top brouwerij Dassai

"De wereld van Saké is net zo mooi en eindeloos groot als de wijnwereld. Wie kennis wil maken met de wondere wereld van kwaliteit-saké moet zeker dit eens proberen, wat een klasse!..." Lees meer

4

Ippongi Ginkobai 'Hannya' Umeshu 150ML

Umeshu is een Japanse pruimenlikeur en Ippongi maakt een aantal van de beste. Hier hebben ze het gecombineerd met chilipeper voor een intrigerende zoete, zijdezachte drank die je een hete trap na geeft.

5

Kiku-Masamune - Junmai Taru Sake 720ML

Deze Taruzake Junmai is gemaakt in een droge Junmai-stijl waarbij er veel van de rijstkorrel gebruikt wordt. Het resultaat is een hartige stijl die gerijpt is op cederhouten vaten. Na de rijping op cederhout wordt de saké gebotteld in een bolvormige fles, een tokkuri genaamd.

6

Kozaemon Junmai Yuzu Saké

Heerlijke junmai yuzu sake van Kozaemon. Vol citrusfruit met mooie zuren en licht bitters. Ideale combi van een mooie Junmai saké met de frisheid van de Yuzuvrucht.

Flesinhoud: 500 ml

7

Kikumasamune Ginpack Saké 900ML

Deze saké heeft een van de beste prijs/kwaliteit verhouding uit Japan en is ideaal als huissake aangezien de sake koud, warm en op kamertemperatuur geconsumeerd kan worden. Deze 'basis' saké is wederom bekroond met een gouden medaille bij de prestigieuze Monde Selection-prijzen.

8

Choya Yuzu Likeur 750ML

CHOYA Yuzu gebruikt speciaal geselecteerde yuzu-citrus van het beroemde Shikoku-eiland in Japan. Zonder toevoegingen van kleur- of smaakstoffen kun je genieten van de authentieke verfrissende smaak en bloemige geur van deze prachtige yuzulikeur.

9

Dassai 23 Junmai Daiginjo Saké 720ML

Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.

Flesinhoud: 720 ml

10

Choryo sawasawa junmai sparkling

Een grof gefilterde junmai nigori sparkling saké. De fijne mouse is verkregen door tweede vergisting op fles. Meloen, grapefruit, en veel tropisch fruit, verder mooie lichte aroma's van de rijst.

Flesinhoud: 250 ml

11

Shichiken Junmai Sparkling Saké 360ML

Elegante medium droge mousserende saké. De meeste mousserende sakes zijn volzoet in tegenstelling tot deze variant. Deze saké is licht troebel, met een fijn depot van rijst en laag alcoholpercentage van 11%. De bubbel is fijn en verkregen door tweede fermentatie op fles, dezelfde methode als bij Champagne.

12

Gekkeikan Nouvelle Junmai Ginjo 720ML

Tijd om een beetje retro te gaan met Gekkeikan's premium junmai ginjo sake! Deze kwaliteit Junmai saké (gemaakt zonder toevoeging van alcohol van een brouwer) heeft een uitgesproken bloemig en fruitig aroma en een verfrissende afdronk.

13

Kikusui Junmai Ginjo

Dit is een lichte en fijne droge premium sake met de geur van verse meloen en banaan, gevolgd door een medium body met verfrissende mandarijnachtige boventonen. Door precies de juiste  body en het fijne droge karakter krijgt elk gerecht een boost.

Flesinhoud: 300 ml

14

Dassai 39 Junmai Daiginjo Saké 720ML

Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.

Flesinhoud: 720 ml

15

Dassai Junmai Daiginjo proefpakket

16

Ippongi Umeshu Ginkobai Okuechizen

Een rijke, soepele en uigebalanceerde umeshu met fijne zuren. Qua stijl is deze umeshu veel lichter en eleganter dan de meeste andere varianten.  "Ginko-bai" betekent letterlijk pruim met een elegant aroma. Zijn elegante zoetheid is perfect in balans met de zuren en heeft een neutraliserende werking bij het eten van rijke gerechten maar is ook een verrassend alternatief op niet al te zoete dessertwijn.

Luuk van Amerongen

Mooi alternatief voor dessertwijn

"Zelf ben ik niet zo'n fan van hele zoete dessertwijn. Deze Umeshu was voor mij dan ook een zeer aangename verrrassing om na de maaltijd te drinken..." Lees meer

Even geduld a.u.b.