Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Snel kiezen

Saké
De beroemde rijstwijn uit Japan

 sake direct online kopen   de beste sake van den haag en omstreken  binnen 2 werkdagen bezorgd

Saké (of sake) is een traditionele alcoholische drank uit Japan. Hoewel het ook wel rijstwijn wordt genoemd, heeft het in bereidingswijze meer gemeen met bier. Saké wordt nameljik gebrouwen. Hiervoor wordt niet alleen rijst gebruikt, maar ook water, koji (een soort schimmel) en gist. Verspreid over heel Japan zijn sakébrouwerijen te vinden en een groeiend aanbod wordt geëxporteerd. Kwaliteitsmerken als Dassai en ook Kozaemon zijn inmiddels wereldwijd bekend.

Japanse saké

De meeste mensen kennen saké wellicht als warme drank die bij een Japans restaurant wordt geserveerd. Het saké-aanbod is echter veel breder en gevarieerder. Dat is te zien aan de vele classificaties die je op sakéflessen kunt tegenkomen: Ginjo, Daiginjo, Junmai Ginjo, Junmai Daiginjo, Honjozo Nigori, et cetera. Binnen die classificaties vind je bovendien een veelheid aan stijlverschillen. Wist je bijvoorbeeld dat er ook heerlijke sparkling saké gemaakt wordt? Kortom: genoeg om te ontdekken!


Okunomatsu Junmai Daiginjo Sparkling 290ML.

Door de tweede vergisting op fles vindt plaats onder een lage temperatuur. Hierdoor ontstaat er een delicate, zachte mouse met een romig karakter. Deze saké heeft een witte gloed en is licht troebel.

Yamato Shizuku Yamahai Junmai

Deze rijke saké is gemaakt met de traditionele Yamahai brouwmethode. Deze traditionele methode zorgt er voor dat de saké een rijkere, diepere en meer uitgesproken hartige smaak krijgt met veel umami en fijne zuurgraad.

Ippongi Umeshu Ginkobai Okuechizen

Een rijke, soepele en uigebalanceerde umeshu met fijne zuren. Qua stijl is deze umeshu veel lichter en eleganter dan de meeste andere varianten.  "Ginko-bai" betekent letterlijk pruim met een elegant aroma. Zijn elegante zoetheid is perfect in balans met de zuren en heeft een neutraliserende werking bij het eten van rijke gerechten maar is ook een verrassend alternatief op niet al te zoete dessertwijn.

Kiku-Masamune - Junmai Taru Sake 300ML

Deze Taruzake Junmai is gemaakt in een droge Junmai-stijl waarbij er veel van de rijstkorrel gebruikt wordt. Het resultaat is een hartige stijl die gerijpt is op cederhouten vaten. Deze saké heeft elegante, aardse smaken van cederhout, peper, groene appel en bloesem.

Kikusui Junmai Ginjo

Dit is een lichte en fijne droge premium sake met de geur van verse meloen en banaan, gevolgd door een medium body met verfrissende mandarijnachtige boventonen. Door precies de juiste  body en het fijne droge karakter krijgt elk gerecht een boost.

Kozaemon Junmai Ginjo Bizen Omachi Namazake 720ML

Gelimiteerde 'nama' saké van Kozaemon. Saké ondergaat normaal gesproken twee keer een pasteurisatie maar er is ook saké die één of helemaal geen pastuerisatie ondergaat. Als er geen pasteuriatie heeft plaatsgevonden spreken we van een nama saké.

Dassai Junmai Daiginjo proefpakket

Ippongi Ginkobai 'Hannya' Umeshu 150ML

Umeshu is een Japanse pruimenlikeur en Ippongi maakt een aantal van de beste. Hier hebben ze het gecombineerd met chilipeper voor een intrigerende zoete, zijdezachte drank die je een hete trap na geeft.

Shichiken Junmai Sparkling Saké 360ML

Elegante medium droge mousserende saké. De meeste mousserende sakes zijn volzoet in tegenstelling tot deze variant. Deze saké is licht troebel, met een fijn depot van rijst en laag alcoholpercentage van 11%. De bubbel is fijn en verkregen door tweede fermentatie op fles, dezelfde methode als bij Champagne.

Dassai 45 Junmai Daiginjo Saké 720ML

Asahi Shuzo, de maker van Dassai, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".

Dassai 39 Junmai Daiginjo Saké 720ML

Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.

Kiku-Masamune - Junmai Taru Sake 720ML

Deze Taruzake Junmai is gemaakt in een droge Junmai-stijl waarbij er veel van de rijstkorrel gebruikt wordt. Het resultaat is een hartige stijl die gerijpt is op cederhouten vaten. Na de rijping op cederhout wordt de saké gebotteld in een bolvormige fles, een tokkuri genaamd.

Choya Yuzu Likeur 750ML

CHOYA Yuzu gebruikt speciaal geselecteerde yuzu-citrus van het beroemde Shikoku-eiland in Japan. Zonder toevoegingen van kleur- of smaakstoffen kun je genieten van de authentieke verfrissende smaak en bloemige geur van deze prachtige yuzulikeur.

Dassai 23 Junmai Daiginjo Saké 720ML

Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.

Hoe moet ik saké schenken?

De meeste (kwaliteits)saké serveer je het beste gekoeld, tussen de 7 en 10 graden, of op kamertemperatuur. Gebruik hiervoor wijnglazen en houd in gedachte dat hoe sterker de smaak, des te groter het glas moet zijn. Hierdoor kan de saké ademen en komt de smaak beter tot zijn recht.

Saké combineert geweldig met eten

De Japanners hebben een gezegde: “Saké doesn’t fight with food”. Hiermee wordt bedoeld dat saké vaker wél dan niet bij gerechten en ingrediënten past. Doordat saké zachtere zuren en geen tannine heeft, gaat het goed samen met zowel vlees als gegrilde vis, sushi, groenten en kruiden. Ook is het ontzettend veelzijdig, waardoor het goed past bij de vaak verschillende smaken op één bord. Om de juiste saké bij een gerecht te vinden is het belangrijk om de verschillende smaken te snappen. Zo kan een saké net als ‘gewone' wijn zoet, droog, bitter en zuur smaken, maar ook umami. Probeer bij het combineren in gedachten te houden dat saké perfect is om smaken in gerechten te versterken, maar ook te verminderen. Kijk dus naar overheersende smaken die best mogen worden geremd, maar ook naar die componenten waar je meer van wil proeven..

Onze sake top-5

Ook wij hebben zo onze favoriete sakes. Hieronder vind je een top-5 van sakes in ons assortiment die je geprobeerd moet hebben!

  1. Kozaemon Junmai Ginjo Bizen Omachi Namazake - ongepasteuriseerd, elegant & complex met een fijne, frisse 'bite'
  2. Kiku Masamune Junmai Taru Sakegerijpt op cederhout, hartig & aards, umami
  3. Dassai 23 Junmai Daiginjo Sake - licht maar complex, spatzuiver, minutenlange afdronk
  4. Yamato Shizuku Yamahai Junmai Sake - rijk & krachtig, umami, aards, spicy
  5. Kikumasamune Ginpack Sake - toegankelijk, prijs/kwaliteit, fraaie huis-sake

Sake kopen in Den Haag en Wassenaar

Sinds 2019 kun je bij Marius Jouw Wijnvriend in Den Haag ook saké kopen. We bieden een ruim assortiment aan kwaliteitssaké in uiteenlopende stijlen en uit verschillende districten in Japan. Onder meer bekende merken als Dassai en Kozaemon zijn bij ons vertegenwoordigd, maar ook veel minder bekende namen. Daarnaast hebben we diverse andere Japanse specialiteiten zoals umeshu en yuzu-saké in ons assortiment.

Ben je op zoek naar een mooie saké? Dan is deze eenvoudig bij ons te bestellen in de webwinkel. Natuurlijk hebben wij ook in onze speciaalzaken in Den Haag en Wassenaar een mooie selectie saké staan. Deze wordt met zorg gekoeld bewaard, zodat je na aankoop kunt genieten van kwaliteitssaké zoals hij bedoeld is.

sake kopen
Even geduld a.u.b.