Delen:
Lekkere wijn recepten

Linzensalade met sjalot, radijs en croutons

Recept voor vier personen

Ingrediënten

  • 300 g Puy-linzen
  • 250 g banaansjalotten, in dunne plakken
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 eetl sherryazijn
  • 150 g desembrood, zonder korst, gesneden in blokjes
  • 1 theel gerookt paprikapoeder, scherp
  • 20 g korianderblaadjes, grofgesneden
  • 20 g rucola, grofgesneden
  • 250 g radijssoorten, in plakken van 3 mm (bijvoorbeeld: gele biet, rammenas, rode radijzen)

Voor de dressing:

  • 1 eetl sherryazijn
  • 1 eetl citroensap
  • 1 theel dijonmosterd
  • 2 theel honing
  • 5 eetl olijfolie

Bereiding

  1. Was de linzen en doe ze in een grote pan met water. Breng ze aan de kook en laat ze in 15-20 minuten beetgaar koken. Giet de linzen vervolgens af, spoel ze onder de koude kraan en laat ze drogen.
  2. Verhit de oven tot 180 graden Celsius.
  3. Neem twee bakplaten en bekleedt ze met bakpapier.
  4. Meng in een kom de plakjes sjalot met twee eetlepels olijfolie en een halve theelepel zout. Verdeel deze gelijkmatig over een van de bakplaten.
  5. Meng in een kom de blokjes brood met de twee overgebleven eetlepels olie en het paprikapoeder. Zet beide bakplaten in de oven.
  6. Haal de sjalotten na ongeveer 10 minuten uit de oven. Ze moeten gaar zijn maar niet al te bruin. Doe ze in een kom en meng met de sherryazijn. Zet apart.
  7. Haal de bakplaat met het brood uit de oven als de croutons goudbruin zijn. Bestrooi met wat zeezout e laat afkoelen.
  8. Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar en voeg zwarte peper en zout naar smaak toe.
  9. Vlak voor het opdienen: doe de linzen met de sjalotten in een mengkom en voeg de koriander, rucola en radijssoorten toe. Meng de dressing erdoorheen.
  10. Breng de salade over op een serveer schaal of verdeel ze over de borden. Bestrooi met de croutons en serveer direct.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

1

Monte del Frà Bardolino 2018

Wijn uit Italië - Veneto

Deze frisse, naar rood fruit geurende Bardolino is een mooie begeleider van uiteenlopende voorjaarsen zomerse gerechten. Op een warme dag smaakt hij licht gekoeld nog beter, iets wat in de lente en ‘s zomers in de omgeving van het Gardameer heel gebruikelijk is.

Even geduld a.u.b.