Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Snel kiezen

Marius van der Vliet

Eigenaar en wijnadviseur

Marius is de eigenaar en naamgever van Jouw Wijnvriend. Zijn jarenlange ervaring en tomeloze enthousiasme voor wijn zijn de sleutels tot zijn succes. Marius begon zijn loopbaan in de wijn als bezorger en verkoper bij een aantal Haagse wijnwinkels. Na het behalen van zijn vinologendiploma lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijnwinkel zou openen. Inmiddels is die ambitie uitgegroeid tot een bedrijf met een twee winkels, een webshop en een uitgebreide horecagroothandel. Als vennoot in Les Genereux importeert hij bovendien (vrijwel) alle wijnen direct. Marius heeft in de loop der jaren al vele favorieten verruild voor nieuwe favorieten. Momenteel staan de wijnen van het Oostenrijkse Juris (Burgenland) hoog op zijn lijstje, waarop tevens de Toscaanse topproducent Isole e Olena een vaste waarde is. Naast ondernemen, staat Marius graag op de ski’s en brengt hij zoveel mogelijk tijd door met zijn vrouw en hun twee kinderen.

De aanbevelingen van Marius

Gaby Schuurman

Wijnadviseur en verkoper Den Haag

Gaby werkt sinds augustus 2016 bij Marius. Deze registervinoloog heeft een uitstekend Haags CV. Van huis uit is Gaby sommelier, in welke rol ze bij diverse gerenommeerde Haagse restaurants(Les Ombrelles, Le Cirque, Rederserf) heeft gewerkt. Na de horeca vaarwel te hebben gezegd, heeft ze haar kennis bij verschillende Haagse wijnspeciaalzaken in de praktijk gebracht. Gaby is voor velen een bekend gezicht in onze Haagse winkel, waar ze bovendien de SDEN wijncursussen verzorgt. De Franse Rhône-streek doet Gaby’s wijnhart sneller kloppen. Haar favoriete wijnproducent is dan ook Le Clos du Caillou uit Châteauneuf-du-Pape. In haar vrije tijd geeft ze ‘s winters skiles en volgt ze in de zomer golfles.

De aanbevelingen van Gaby

Luuk van Amerongen

Wijnadviseur horeca

Luuk zag het levenslicht in Den Haag is en opgegroeid tussen strand en binnenstad. Jarenlang zette hij zijn 'people skills' in voor de hippe Haagse horeca, waar hij zijdelings een liefde voor- en kennis van wijnen opbouwde. Begin 2018 maakte hij de overstap naar Marius Jouw Wijnvriend, waar hij - hoe kan het ook anders - zich met veel energie richt op onze wijnvrienden in de horeca. Luuk's favoriete wijnen komen o.a. uit de Bourgogne, het Rhônedal, Südtirol en Piemonte. Wanneer hij niet aan het werk is kun je Luuk vinden in de leukere restaurants en cafés van de hofstad, achter een eet- of draaitafel. Hij vormt namelijk de helft van DJ-duo "De Tijdmachine" (voor al uw feesten en partijen...).

De aanbevelingen van Luuk

Jaap Korst

Wijnadviseur en verkoper Wassenaar

Jaap werkt sinds mei 2012 bij Marius Jouw Wijnvriend. Hij is afgestudeerd in kunstbeleid aan de Universiteit Utrecht en werkte voorheen in de fondsenwerving bij museum Panorama Mesdag. Tijdens zijn studententijd ontdekte hij zijn passie voor wijn en ging hij als oproepkracht aan de slag bij Marius. Inmiddels heeft Jaap verschillende wijndiploma’s behaald, waaronder het gerenommeerde WSET 4 diploma. Sinds eind 2019 is hij met zijn gezin (weer) woonachtig in Tilburg, van waaruit hij op afstand zich o.a. met de webwinkel en administratie bemoeit. Drie dagen in de week kun je hem daarnaast in de Wassenaarse winkel vinden. Jaap is gek op wijnen uit koele klimaten: Duitse Riesling en Cabernet Franc uit de Loire zijn favoriet.

De aanbevelingen van Jaap

Renno Jacobs

Wijnadviseur en verkoper Wassenaar

Renno is een geboren en getogen Hagenaar, met zijn wortels in het zand van Kijkduin. Na het succesvol doorlopen van de middelbare- en hoge hotelschool in Den Haag belandde hij in het bedrijfsleven. In 2009 gooide hij het roer om en ging hij zich concentreren op zaken waar mensen écht blij van worden: hij opende zijn eigen restaurant 'De Parodie' in het sfeervolle Statenkwartier. Na mooie jaren als restauranteigenaar koos hij ervoor zijn zaak te verkopen om meer tijd met zijn jonge gezin door te brengen. De interesse voor lekker eten en drinken is - gelukkig - gebleven. Sinds het voorjaar van 2018 stelt hij zijn schijnbaar aangeboren gastheerschap in dienst van onze Haagse én Wassenaarse wijnvrienden. Als Vinoloog van de Wijnacademie (2020) zit het met de wijnkennis ook wel snor. Tot zijn favorieten behoren de rinse Beaujolais-wijnen van JP Brun, maar ook wit én rood uit Galicië.

De aanbevelingen van Renno

Jonathan Verkerk

Wijnadviseur en logistiek medewerker Den Haag

Jonathan - Jona voor vrienden/collega's - is de benjamin van de club. Voorheen werkte hij in de Haagse horeca, onder meer bij restaurant Oker op de Denneweg, alwaar zijn interesse in wijn ontsprong. In 2019 sloot hij zich bij Team Marius aan, vooral om de logistieke afdeling te ondersteunen. Inmiddels heeft hij zijn WSET3 diploma onder zijn riem, waardoor hij ook in de winkels iedereen van wijnadvies kan voorzien. In zijn vrije tijd voetbalt en golft Jona graag. Zijn favoriete wijnen komen o.a. uit de Elzas, Alto Adige en Ribera del Duero.

De aanbevelingen van Jonathan

Wouter Kootker

Wijnadviseur en verkoper Den Haag

De aanbevelingen van Wouter

Paul  Sopacua

Paul Sopacua

Chauffeur

Oud-IT'er Paul kwam medio 2017 in dienst als part-time chauffeur. Twee dagen per week helpt hij met het wegbrengen van onze wijnen en het schoon houden van de winkels. In zijn vrije tijd is Paul toetsenist bij de Haagse coverband IT'S4FUN, klust hij bij als geluidsman en brengt hij graag tijd door met zijn gezin.

Luuk  Spaans

Luuk Spaans

Chauffeur

Luuk (AutoLuuk) is onze chauffeur slash surfdude. Met zijn lange blonde lokken en brede glimlach brengt hij onze wijnen naar hun bestemming. Restaurants, eetcafés en particuliere wijnliefhebbers zijn dan ook altijd blij hem te zien. Luuk's grootste liefhebberij is surfen. Voorheen gaf hij zelfs surfles aan de Haagse strandjeugd. Nog altijd reist Luuk graag naar de betere surfbestemmingen van de wereld. Als hij niet aan het werk is of met zijn wetsuit op een plank ligt, is hij aan het zwemmen, barbecueën of zit hij in de zon op het strand.

Duncan Willekes MacDonald

Chauffeur

Als Duncan zich tijdens zijn vijfjarige verblijf in Zuid-Afrika niet zou hebben laten verleiden door de wijn, had hij misschien wel eigenhandig de eerste Rugby-wereldtitel naar Nederland gehaald. Ach, wij begrijpen maar al te goed dat hij de 't' van try heeft ingeruild voor de 'T' van "Taste". De liefde voor de sport is wel gebleven en hetzelfde geldt voor de Zuid-Afrikaanse wijnen die hij tijdens zijn bezoek aan de wijngaarden van Stellenbosch leerde kennen. Onze man van staal heeft zich tot doel gesteld om de Iron Man in Barcelona uit te lopen, al dan niet met een glas (of twee) van zijn favoriete Albariño of Rioja reserva als extra motivatie.


Contactformulier

Even geduld a.u.b.