Austalië staat in de top 10 van wijn producerende landen maar het meeste wordt daar zelf gedronken. Er wordt in Australië bijna overal wijn geproduceert, behalve in het midden en in het noordelijke gedeelte. De grootste wijnengebieden van Australië zijn: New South Wales, Victoria, South Australia en West Australia.
Wijn uit Australië - South Australia
Dieprood van kleur, krachtig en verfijnd van geur met zwarte bessen, bramen en een lichte houttoets in het aroma. De smaak zet zwoel, zacht en rond in en ontwikkelt zich krachtig en aromatisch met eiken en rijp fruit in de afdronk.
super shiraz
"Een klassiek voorbeeld van een shiraz uit Australië, met in de neus de shiraz geur van zwarte bes, blauwe pruim en munt..." Lees meer
Wijn uit Australië - New South Wales
Geurige droge witte wijn uit Australië, met de frisse geur van citrus, rijp fruit en toastnuances. Uitstekend om zo te drinken, maar ook geschikt bij vele vis- en voorgerechten.
Wijn uit Australië - New South Wales
Australische rode wijn met de krachtige geur van fris fruit en een lichte kruidigheid. De smaak is vol, aromatisch en evenwichtig. Goed bij barbecuegerechten of kruidige stoofschotels.
Wijn uit Australië - New South Wales
Australische rode wijn met een fris aroma van rood fruit en licht getoast eikenhout. De smaak is soepel, rond en aromatisch. Heerlijke barbecuewijn, maar ook prima vóór of na de maaltijd met kleine hapjes.
Shiraz from down under
"Australië is bekend om haar Shiraz wijnen, deze komt er dan ook in vele gradaties vandaan, zowel in prijs als in smaak..." Lees meer
Wijn uit Australië - South Australia
Loepzuivere Australische witte wijn met nuances van rijp fruit, iets vuursteen en licht eiken. De volle, frisse en ronde smaak past uitstekend bij fijne visgerechten of gevogelte.
Wijn uit Australië - New South Wales
Australische rode wijn met een pittig-kruidige geur en nuances van gestoofd fruit. De smaak is soepel, aromatisch en fris. Prima barbecuewijn, maar ook – licht gekoeld – erg lekker bij kleine hapjes.